too quiet…

23Dec08

griji de craciun

A venit craciunul! Ce mare bucurie! Toata lumea este vesela.

Desi este o mare criza financiara in lume, desi se schimba guvernul, desi vremea afara este ca de pasti, toata lumea parca si-au luat vacantza de la as mai face griji, toata lume este fericita si se gandeste numai la pregatirile de sarbatoara, la impodobirea pomului de craciun, la meniul din ziua de craciun, la noua garderoba pe care trebuie sa o achiztzioneze, la cadourile pe care trebuie sa le cumpere celor dragi, la seara de colinda si asa mai departe. Dar totusi ceva mi se pare ciudat 😐

Imi place mult o expresie care este folosita des in filmele de actziune si filmele de groaza: “too quiet”. Toata bucuria din zilele aste de sarbatoare ma face sa spun si eu “too quiet”. De cand e lumea si pamantul Satana are o placere mare: sa impiedice oamenii sa ii fie placutzi lui Dumnezeu. Satana nu poate sa stea locului atuncea cand copiii lui Dumnezeu fac voia Lui. El trebe sa faca ceva, trebuie sa incurce cumva treburile, sa minta, sa insele, sa ispiteasca, sa faca orice numa sa stie ca Dumnezeu nu isi gaseste placerea in ei. Si de aceea zilele acestea de sarbatoare care par atat de frumoase imi dau de gandit. De ce Satana tace?

Singurul fel in care potzi sa-l faci pe Satana sa taca este sa ii faci pe plac, sau cu alte cuvinte sa nu implinesti voia lui Dumnezeu. Dar ce facem noi si nu este dupa voia lui Dumnezeu?

Parerea mea este ca Satana se bucura atat timp cat noi ne bucuram de sarbatoare si nu ne bucuram de sarbatorit. Am facut sarbatoarea Craciunului atat de frumoasa incat abea asteptam sa vina din nou. Ne bucuram ca avem o ocazie in plus: sa facem cadouri celor dragi, sa mai petrecem cateva zile impreuna cu familia si sa mai schimbam decorurile prin casele noastre. Suntem plini de bucurie cand vine vorba de serile petrecute impreuna la colinda, cand umblam din poarta in poarta si din scara in scara, cantand acele cantece rasunatoare. Lafel de mult ne place ideea de a ne imbraca frums in ziua de craciun, si de a ne etala noile noastre garderobe. Dar prea putin ne mai amintim de sarbatorit. O prea mica parte din bucuria noastra o atribuim nasterii Domnului Isus.

Apostolul Pavel spune “toate lucrurile va sunt ingaduite, dar nu toate zidesc”. Nu spun ca este rau sa te imbraci frumos, sa mananci bine, sa ai un timp fain cu cei dragi, dar cred ca prea mult din timpul nostru il acordam acestor bucurii de o clipa. Domnu sa ne dea intzelepciune sa deosebim binele re rau!

“De aceea sã nu dormim ca ceilalti, ci sã veghem si sã fim treji.” (1 Tes 5:6)
Advertisements


No Responses Yet to “too quiet…”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: