O Imparatzie Vesnica!

30Jan09

“El va fi mare, si va fi chemat Fiul Celui Prea Înalt; si Domnul Dumnezeu îi va da scaunul de domnie al tatãlui Sãu David. Va împãrãti peste casa lui Iacov în veci, si Împãrãtia Lui nu va avea sfârsit.” (Luca 1:30 – 33 )

Sunt doua feluri de a privi la un mormant. In dimineatza Pastelui, Petru si Ioan au aflat ca invatzatorul lor nu mai era acolo unde L-au pus ei. Au alergat la mormant, au intrat si au vazut un mormant gol, si fasiile de panza jos. Afara langa mormant statea si plangea Maria. Dupa ce au plecat cei doi ucenici a intrat si ea, insa ea a vazt cu totul alt ceva: a vazut doi ingeri!

Amintitzia cat de activi erau ucenici in lucrare, alaturi de Domnul Isus. Ei aveau grije de partea administrativa, de buna desfasurare a momentelor in care Inatzatorul vorbea multzimilor. Probabil de multe ori ei ramaneau uimitzi de minunile facute de Domnul Isus si incercau sa intzeleaga cum a facut acele lucruri. Sau altzi erau preocupatzi cu facerea planurilor pentru vremea in care Domnul Isus avea sa fie Imparatul poporului Israel. Si astfel ei nu mai aveau timp sa mediteze la ceea ce spune Domnul Isus.

Insa Maria a fost altfel. Evangehlistul Luca ne spune ca ea a lasat chiar si treburile care pt multzi ar parea necesare si “s-a asezat jos la picioarele Domnului, si asculta cuvintele Lui” (Luca 10: 39).

Astazi suntem invadatzi prin masmedia cu tot felu de stiri. Iar felul in care noi vedem situatzia actuala a lumii este strans legat de relatzia noastra cu Dumnezeu. Daca toata relatzia mea cu Dumnezeu se rezuma doar la a merge la biserica, a ma ibraca cuvincios, a avea un limbaj si un comportamet asemanator unui crestin, atunci cu sigurantza voi vedea in lume: criza, foamete si disperare. Voi avea impresia ca Dumnezeu si-a intors fatza de la noi si ne-a lasat in voia mintzi noastre blesemate.

Dar daca relatzia mea cu Dumnezeu este ceva mult mai intim, daca citrea scripturi, si timpl petrecut pe genunchi inaintea lui Dumnezeu nu lipseste din programul meu zilnic, atunci voi vedea altfel situatzia actuala a lumii. Voi vedea lafel ca Maria: ingeri. Voi vedea ingerii pregatind binecuvantata Imparatzie a lui Dumnezeu, voi vedea implinirea scripturilor, voi vedea un Dumnezeu Sfant, Drept si Suveran.

Lumea azi isi pune incredera in noul presedinte al Americii. Enorm de multzi oameni cred k el va rezolva problemele umanitatzii, ce el va rezolva criza financiara, ca el va aduce salvarea…  “noul mesia”. Insa eu pot sa va asigur de cateva lucruri: lafel ca totzi presedintzii, lafel ca totzi oamenii, si el este trecator, si el este limitat, si el va dezamagi, si el va face greseli.

Insa, slavit sa fie Domnul ca noi nu ne incredem intr-un Dumnezeu trecator! Noi ne incredem in Isus Cristos care odata pe dealul Golgotei a castigat un mandat care nu expira dupa 4 ani, ci a castigat un mandat vesnic! Noi ne incredem intr-un Dunezeu care nu minte, care nu dezamageste, care nu moare, care nu promite lucruri care nu le poate face. Noi ne incredem in “Domnul domnilor si Imparatul imparatzilor” (apoc 17:14)

Sentimentele pe care ar trebui sa le avem azi uitandu-ne in lume ar treui sa fie: bucurie, pace, sperantza, incredere. Si ma rog ca Dumnezeu sa ne ajute la aceasta!

Sã nu vã pãrãsiti dar încrederea voastrã, pe care o asteaptã o mare rãsplãtire! Cãci aveti nevoie de rãbdare, ca, dupã ce ati împlinit voia lui Dumnezeu, sã puteti cãpãta ce v-a fost fãgãduit. “Încã putinã, foarte putinã vreme”, si “Cel ce vine va veni, si nu va zãbovi. Si cel neprihãnit va trãi prin credintã: dar dacã dã înapoi, sufletul Meu nu gãseste plãcere în el.” Noi însã nu suntem din aceia care dau înapoi ca sã se piardã, ci din aceia care au credintã pentru mântuirea sufletului. (Evrei 10:35 – 39 )

Advertisements


No Responses Yet to “O Imparatzie Vesnica!”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: