Invatzand de la un asasin

16Feb09

Tot ce voiti sã vã facã vouã oamenii, faceti-le si voi la fel; cãci în aceasta este cuprinsã Legea si Proorocii. (Matei 7:12)

Haman fiind intrebat de imparat: “Ce trebuie fãcut pentru un om pe care vrea sã-l cinsteascã împãratul?” el fara sa stie ne da o lectzie foarte importanta. Haman se gandeste ce i-ar place sa i sa faca lui daca imparatul ar vrea sa il cinsteasca. Astfel el spune: “Omului pe care vrea împãratul sã-l cinsteascã, trebuie sã i se aducã haina împãrãteascã, aceea cu care se îmbracã împãratul, si calul pe care cãlãreste împãratul, si sã i se punã cununa împãrãteascã pe cap. Sã se dea haina si calul uneia din cãpeteniile de seamã ale împãratului, apoi sã îmbrace cu haina pe omul acela pe care vrea sã-l cinsteascã împãratul, sã-l plimbe cãlare pe cal prin locul deschis al cetãtii, si sã se strige înaintea lui: ,Asa se face omului pe care vrea împãratul sã-l cinsteascã!”

Oare de ce nu putem sa gandim si noi asa? De ce suntem atat de egoisti si ne gandim doar la binele nostru? De ce, atunci cand vrem sa facem bine cuiva (desi asta se intampla destul de rar) facem doar pe jumatate? Ne gandim: “Lasa ca ii ajunge… si prea mult.. nu merita mai mult!”.

Domnul Isus ne-a lasat cel mai bun exemplu de altruism: “Nu este mai mare dragoste decât sã-si dea cineva viata pentru prietenii sãi.” (Ioan 15:13). Desi nu meritam Domnul Isus S-a lasat rastignit pentru prieteni Sai.

Haide-tzi ca si noi sa ii urmam exemplul Domnului Isus si sa traim altruist. Si daca cu dusmanii nostri nu putem sa fim asa, macar cu prieteni nostri. Si atnci cand vrem sa le facem un bine sa le facem asa cum ne-am face noua insine!

Advertisements


No Responses Yet to “Invatzand de la un asasin”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: