Sfaturi pentru predicatori (II)

15May09

În Fapte 19:13-16 facem cunoştinţă cu nişte băieţi buni, bine intenţionaţi, descurcăreţi, plătiţi de stat, cu teologia la zi, maşini bunicele, costume luate de la Toflea, parfum de 55 euro.

Aşa de mare putere a primit Pavel de la Duhul Sfânt încât băieţii buni au căzut în plasa de a crede că lucrarea e uşoară.

Au mustrat duhurile în Numele lui Isus cu care nu se întâlniseră personal pentru că, deşi aveau tată preot şi erau cunoscuţi în zonă de fetele stilate, dracii nu-i cunoşteau. A fost bătaie, costume rupte, transpiraţie, nervi, ruşinică.

Ce învăţături extragem din mojarul unei întâmplări nefericite?

Doreau să aibă puterea lui Pavel, dar să nu plătească preţul plătit de Pavel. Succes fără pustie, amărăciune, lacrimă şi nisip între dinţi nu există.

Dumnezeu nu ne împuterniceşte pentru a face lucrarea noastră, ci a Lui, iar viaţa în Duhul nu poate fi imitată, duplicată, cumpărată, împrumutată, falsificată.

Niciodată succesul nu-i aşa de uşor cum pare. L-am cunoscut pe Pavel doar cu mâinile pe sus, înconjurat de fani, dând autografe, mâncând bine, nu şi pe cel căzut fără vedere pe drumul Damascului.

Descendenţa nu înseamnă nimic deşi mulţi Sceva astăzi vor să-şi facă pruncii preoţi şi pastori pentru că subvenţia de la stat şi maşina bisericii e tentantă.

Numărul mare nu-i garanţia unei lucrări grozave. Toţi împreună nu făceau decât gălăgie mare, dar nu făceau nici cât Anania, cel ce şi-a pus fără chef mâinile peste Pavel.

Satana trebuie să te cunoască. Nici el nu suportă ideea mediocrităţii. Cunoscut în cer şi-n iad, pentru că pe pământ mai repede-s cunoscuţi şmecherii decât sfinţii.

Niciodată nu poţi folosi Numele lui Isus cu succes dacă nu ai o relaţie intimă cu El.

Fără aceste lucruri învăţate totul se termină cu zgârieturi şi costume toflene lăsate în mâna Satanei, iar biserica rămâne cu gura căscată după asemenea întâlniri full-contact. Prorocesc că fii lui Sceva se vor înmulţi…

Sursa: ciresarii.ro

Advertisements


No Responses Yet to “Sfaturi pentru predicatori (II)”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: