Muzica crestina

18Feb10

Astept de mult timp ca cineva sa deschida subiectul acesta. Mi se pare un subiect destul de important la care merita sa meditam cateva momente.

S-au scris deja destul de multe posturi pe diferite bloguri, in ultima vreme, care au starnit multe comentarii si multe controverse. Eu vreu doar sa imi arat sustinerea si aprecierea fata de cei care sunt impotriva pirateriei.

Imi place mult articolul de pe trezire spirituala. A ales 15 dintre cele mai des folosite argumente propiraterie si a adus pentru fiecare contraargumente. Voi posta mai jos o parte din articolul acesta si va indemn sa va ganditi serios la el. Stiu ca de multe ori pentru ca ne este greu sa traim asa cum Dumnezeu ne cere, evitam sa ne evaluam vietiile ca nu cumva  sa descoperim pacat in ele.

Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

Probleme pe care le ridică adepții pirateriei:

1. Banii merg la studiouri nu la cei care fac muzica
Trebuie să-i lăsăm pe artiști care au încheiat contractele cu studiourile să decidă unde merg banii și cât la sută din ei le revine personal. Dacă artistului nu i-ar conveni nu s-ar duce la acel studio, de ce să mă bag eu în viaţa lor contractuală?

2. ne temem să nu se îmbogățească artiștii pe seama noastră
Deci … să-l furăm pe Adi Gliga ca nu cumva să-şi schimbe maşina şi să i se urce la cap. Ne-a pus pe noi Dumnezeu responsabili şi veghetori asupra cecurilor şi conturilor şi buzunarelor cîntăreţilor şi evangheliştilor din lume?

3. Nu cumpărăm muzica pe care nu am ascultat-o înainte
– Nu este obligatoriu să asculţi muzică.
– Există demo-uri pentru piese și de regulă cumperi muzica artiștilor pe care i-ai la un concert sau la o evanghelizare.

4. Prețurile cd-urile sunt prea mari raportate la salariile celor mai mulți oameni.
– 10-15 lei dați pe un cd sunt consumați totuși pe coca-cola, kfc, Mc.Donalds, orbit, pizza, înghețată…etc.
– daca nu ai bani nu il cumperi. Nu scrie nicaieri ca daca acel produs exista trebuie sa il ai si tu.
– gasesti destula muzica gratis pe paginile oficiale ale interpretilor si pe youtube. Exemplu: http://www.adigliga.ro, http://www.catalinsiramona.com, http://www.trupaforte.com

5. Sunt alții care fură pentru că mor de foame.
– esti dragut sa le dai adresa ta, numai așa, ca sa iti sustii punctul de vedere?
– nimeni nu moare de foame din cauză că nu ascultă muzică
– Faptul ca esti sarac nu iti da dreptul sa furi!
– Deci, furtul e furt, indiferent de metoda, tipar, paradigma
– Dacă nu ascultă Cduțul tău piratat mor de foame sărmanii?

6. Cei cu studiourile au programe piratate
– De acord cu tine. Totusi fiecare isi va purta propria vina și nu te poți justifica în fața judecătorului cu vina altuia.

7. Din moment ce autoritățile nu fac nimic înseamnă că e legal să folosești aceste siteuri
– După care lege ne orientăm? Dacă avortul este legal înseamnă că îl practicăm? E avortul legal? DA! E moral? NU. Și cabinetele în care se fac avorturi există pentru că au acest drept legal, asta nu inseamna ca sint si acceptabile moral, din punctul MEU de vedere.

8. Nu se fac lucruri de calitate în studiorii și nici artiștii
– Nu te obligă nimeni să cumperi de la acel studio. Dacă autorul a vrut să aibă contract cu acel studio înseamnă că îi plac și carcasele și datele înscrise pe ele.
– Daca dezamagesc artiştii vor fi ocoliţi, atunci vor fi în cădere pe piaţă şi vor fi pe cale de dispariţie, cum s-a întîmplat cu multe studiouri.
– Dacă studioul nu face lucruri de calitate nu cumpăra, cumpără din altă parte.
– Legea e lege, indiferent ca esti un Bach sau ultimul si cel mai afon cantaret din lume.

9. Marea majoritate a creștinilor nu sunt împotriva copierii de pe aceste platforme
– Din ignoranță, nepăsare, lipsă de informare, și din cauză că e convenabil.
– Dacă majoritatea femeilor sunt de acord cu avortul, înseamnă că trebuie să fim și noi?

10. În dar am primit în dar trebuie să dăm.
– Scriptura spune nu lega gura boului când treieră. Dacă vă uitaţi în NT vedeţi că apostolul vorbeşte despre Evanghelie şi plată. Pînă și apostolii trăiau din donațiile bisericilor, dacă tot vrei să o iei pe partea asta.
– Apoi este vorba despre respect pentru muncă. In dar primești inspiratie, versuri, melodie. Dar munca de a canta cu vocea, cu chitara, de a inregistra digital, de a procesa, de a face reclama aceea e muncă și munca trebuie plătă. Știi tu ce înseamnă să îți cadă din cer cîteva mii de ore de studiu la instrument, transpirația, chinul, degetele tocite aproape lipsite de nerv la capăt, ligamentele făcute praf, faptul că în acel timp poți face altceva?
– Unii, cum este Adi Gliga, spre exemplu, numai din asta trăiesc.
– Dacă tot am primit atîtea daruri din partea Domnului de ce nu mergem să slujim societatea, semenii, să mergem la servici degeaba, fără salar, că Domnul va purta de grijă… să slujim voluntar la strung, la Vagoane Arad, este sănătatea primită de la El, timpul primimt de la El, muşchii de la El şi strungurile lor!
– Deci, cum ar fi sa folosesti spre a atrage pe semenii tai pierduri JUMATATE din tot ce ai tu la ora asta – haine, mobila, telefoane mobile, bani etc. – ca tot NU sunt ale tale, ca tot le-ai primit de Sus, ca tot NU le iei cu tine in cer, si ca tot NU iti apartin in ultima analiza.

11. cumpăr un cd și fac ce vreau cu el: îl pun pe torent, îl fac cadou, îl dau online…etc
– Cu ce drept pui tu cd/ul ca să îl aibă și alții? Cine te-a delegat să faci asta?
– Ai dat 12 roni pe un Cd si asta te-a indreptatit să devii Maica Tereza a amatorilor de muzică free.
– Nu poţi fi generos cu ce nu-i al tău. Un CD este ca un bilet de intrare într-o sală de spectacol. Dacă te ţin umerii, te duci la Avatar şi pe acelaşi bilet intri cu 20 de prieteni pe care îi cari în spate şi îi ţii tot filmul în spate, unul peste altul, că tu eşti generos?
– Ca si la software, atunci cand cumperi Windows XP, Vista sau Windows 7, nu cumperi produsul in sine, ci doar licenta de folosire pe un singur PC.
– Atunci cand cumperi un CD cu muzica, de fapt cumperi dreptul sa asculti muzica preferata si s-o iei cu tine pe unde doresti, insa nu ai fost autorizat s-o redistribui gratis.

12. Nu pot fi dați în judecată (cei care piratează) pentru că sunt ”frați”.
– dacă un frate nu este sensibil la nicio formă de dialog, dacă continuă să te fure… îl mai poți numi frate, mai ales atunci cînd manifestă un tupeu incredibil?
– te-ai gîndit cumva că în felul acesta încurajezi nemernicia?

13. Eu cred ca voi nu faceti bine diferenta dintre site si userii unui site.
– Eu înființez un bordel! Corect? Nu aduc fetițele. Vin singure. Corect? Clienții? Vin singuri! Vina lor! Corect? Atunci nu sînt vinovat. Eu doar întrețin coșcorobetea.
– Numim o femeie care face avort… criminală. De ce nu i-am numi pe torenți…. hoți?

14. Siteurile cu Torente împrumută.
– după ce ţi-l împrumută li-l dai înapoi? CD-ul? Ca la bilbliotecă? Să fim serioşi! Rar mi-a fsot dat să văd de ce perversiuni ale gîndului sîntem în stare ca să apărăm comoditatea noastră şi zgîrcenia. Dacă este de împrumut… atunci împrumută Cd-ul şi DĂ-L ÎNAPOI ŞI GATA!
– da, poţi să împrumuţi tot ce ai cumpărat… dar cel care împrumută maşina de la tine poate să facă o copie identică a maşinii pe care să o folosească după ce ţi-a dat ţie maşina şi cheile înapoi? Nu!

15. Scriptura arată că muzica este obligatorie ca și Evanghelia
-Nu este obligatoriu să asculţi muzică. Este necesar să te rogi, să citeşti Biblia, dar nu să asculţi muzică.
-Evanghelia este gratis, dar muzica creștină, nu. Faceți distincția între lucruri, dragii mei prieteni.
-Și apoi… de Evanghelie ai nevoie ca să ți se salveze viața… să ai viață veșnică…dar nu-i așa că fără muzică poți trăi bine merci?

Sursa: Trezire spirituala

Advertisements


One Response to “Muzica crestina”

  1. 1 Eliza

    “Dupa roadele lor ii veti cunoaste.”

    Daca am fi crestini mai radicali, nu “ametiti cu apa”, am face diferenta in mediile in care ne petrecem cu altii. Mireasma ar fi mai puternica, efectele mai durabile, impactul mai cu folos. Rodul? Da, ar fi sanatos si mai mult.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: