Isus Hristos, Pastele nostru!

21Apr09
Isus Hristos, Pastele nostru!

Isus Hristos, Pastele nostru!

Cuvantul “paste” are cel putin trei semnificati importante:

1. Iesire – Pentru poporul Israel pastele insemna in preimul rand iesirea din Egipt. Eliberarea din robie. (Ex 12:37-42)

2. Un nou inceput – Pe langa iesire, a mai insemnat si un nou inceput pentru poporul Israel. O noua etapa e istoriei lor. De fapt prima etapa importanta a lor ca si popor. Un inceput cu Dumnezeu, cu legi noi, cu promisiuni noi, cu provocari noi. (Ex 13:21-22)

3. Ocolirea unora si lovirea altora – Sangele mieilor jertfiti in seara pastelui au slujit ca semn pe casele poporului Israel. Atunci cand Nimicitorul avea sa treca pe langa casele lor, El stia ca acolo este o casa a unui israelit si o ocolea. In acea casa deja murise cineva… un miel fara cusur. (Ex  12:12-13)

Pentru noi, crestini, pastele are deasemenea o insemnatate foarte profunda. Pastele nostru este Isus Hristos! El a fost Mielul nostru fara cusur, care a murit in locul nostru pentru ca moartea sa nu mai aiba nici o putere asupra noastra. Blestemul ne-a ocolit pe noi si L-a lovit pe El. Isus s-a facut blestem in locul nostru.

El ne-a eliberat de sub robia pacatului, facandu-ne slobozi. El ne-a ajutat sa iesim de pe bulevardul lat si aglomerat al acestei lumi care duce direct spre iad!

Prin El avem o viata noua; un viitor si o nadejde noua. “Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropati împreunã cu El, pentru ca, dupã cum Hristos a înviat din morti, prin slava Tatãlui, tot asa si noi sã trãim o viatã nouã.”

Ei ziceau cu glas tare: “Vrednic este Mielul, care a fost înjunghiat, sã primeascã puterea, bogãtia, întelepciunea, tãria, cinstea, slava si lauda!” Si pe toate fãpturile, care sunt în cer, pe pãmânt, sub pãmânt, pe mare, si tot ce se aflã în aceste locuri, le-am auzit zicând: “A Celui ce stã pe scaunul de domnie, si a Mielului sã fie lauda, cinstea, slava si stãpânirea în vecii vecilor!” Si cele patru fãpturi vii ziceau: “Amin!” Si cei douãzeci si patru de bãtrâni s-au aruncat la pãmânt, si s-au închinat Celui ce este viu în vecii vecilor! (Apoc 5:12-14)



No Responses Yet to “Isus Hristos, Pastele nostru!”

  1. Leave a Comment

Leave a comment